Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Straška postavlja teška pitanja

Book straska naslovnica2

Autor: Želimir Periš i Ivana Štrukelj

Izdavač: Fierce Women

Godina izdanja: 2020

Uvez: tvrdi

Za djecu

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Slikovnica Straška postavlja teška pitanja, kojoj tekst potpisuje Želimir Periš, a ilustracije Ivana Štrukelj, donosi priču o Straški, djevojčici uvijek gladnoj znanja koja otvorena uma uči o životu ne bojeći se postavljati pitanja koja i odrasli često zaobilaze. 

Radi se o prvoj slikovnici u izdanju društvenog poduzeća FIERCE WOMEN d.o.o., osnovanog s ciljem promoviranja društvene pravednosti i rodne ravnopravnosti kroz edukativne, zabavne i inspirativne proizvode, čiji je prvi proizvod inovativna društvena igra Fierce Women.

Straška je odmah zamišljena kao serija slikovnica, a čitav koncept otvara mogućnost za razvoj lika kroz druge forme, poput dječjih zbirki priča, knjiga za mlade, animiranih filmova, slažu se Periš i Ivanov.

Autor, Želimir Periš, čiji je roman Mladenka kostonoga nedavno proglašen najboljim hrvatskim romanom, na priči o Straški počeo je raditi još prije dvije godine, a njegov tekst svojim je hrabrim i vizualno upečatljivim ilustracijama oživjela Ivana Štrukelj.

Oboma ovo nije prvi puta da surađuju sa strašnim ženama. Naime, upravo je Želimir razvio pravila društvene igre Fierce Women, dok je Ivana jedna od ilustratorica koje su radile na portretima strašnih žena.

Slikovnica je osim na hrvatskom jeziku, izdana i u prijevodu na engleski, pod nazivom Fiercey asks difficult questions, a komunicira sa širim spektrom godišta, pa ju tako možete čitati djeci već od četvrte godine. Naručite preko webshopa.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu