Književni kružok s Markom Gregurom

Srijeda, 18.12.2019 u 17:30
Large_marko_gregur__slikala_martina_gregur_

Naš Čitateljski klub 54+ pročitao je i prodiskutirao knjigu Mogla bi se zvati Leda (Hena com, 2018) mladog pisca Marka Gregura. Tim povodom autor nam dolazi u Booksu popričati s članicama kluba o ovoj knjizi i važnim pitanjima koja postavlja.

Kako stoji na koricama knjige, ona "govori o dosad u hrvatskoj književnosti prešućenoj temi – sizifovskim pokušajima mladog para da dobije dijete, prvo umjetnom oplodnjom, pa posvajanjem, pa makar i udomiteljstvom – u čemu ih sputavaju sustav i neki pojedinci, koji bi im u tome zapravo trebali pomoći." Iako je sigurno već dugo aktualna, ovo je tema o kojoj se ne progovara lako, ona nije sveprisutna u medijima i općenito u društvu, a tome je tako jer se radi o nečemu što je vrlo intimno i vrlo individualno iskustvo.

Približio se kraj godine i ovo je peto i ujedno zadnje druženje s piscima i spisateljicama koje klub Booksa organizira u sklopu projekta Koja je tvoja priča?. No s obzirom da je interes za projekt bio tako velik i da se okupila vrijedna i uporna grupa naših sugrađanki i sugrađana koji redovito sudjeluju u književnim događanjima koje smo u sklopu ovog projekta ponudili, sigurno je kako ćemo barem s nekim njegovim dijelovima nastaviti i u 2020.

Projekt Koja je tvoja priča? sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Kulturtreger. 

foto: Martina Gregur (Hena com)

 

POVRATAK NA VRH STRANICE