Književnost, između: Melita Sabljo

Utorak, 15.12.2015 u 19:00
Large_vox

Melitu Sabljo se obično spominje kao jednu od obećavajućih mladih kantautorica i iako je već svirala u Booksi sa svojim bendom Gilbert, kojem je ona autorska duša i kičma, ovog puta u gostima nam je prije svega kao – pjesnikinja.

Melita je od 2002., kada je imala 17 godina, bubnjala po raznim bendovima - Lotus, Spina, Essai, Bebe Na Vole, Perro Fatal (danas Žen). Iako bubnjevi nisu mala stvar, Melita nije imala mira i gitare se laća 2007., kad počinje raditi vlastitu muziku, a onda uskoro i uglazbljivati vlastitu poeziju, koju čitavo vrijeme neumorno piše. A piše uglavnom, kaže, kad pati i kad je zaljubljena i zato joj nikad veseli stihovi baš nisu najbolje išli od ruke. Nikako, doduše, da izda zbirku poezije, ali mi imamo vremena i, iako nam je svejedno drži li ukoričenu knjigu ili pjesme isprintate na papiru, strpljivo ćemo čekati i navijati za zbirku. Dok se to ne dogodi, imamo priliku čuti Melitu kako u Booksi prvi put čita svoju poeziju i o njoj razgovara. Moglo bi se desiti da zbog tog bude uzbuđena kao dijete u Gardalandu, upozorila je dok smo dogovarali ovu književnu večer, ali moglo bi se isto dogoditi i nama ostalima jer se praznični prosinac opasno omotao oko Bookse i sve je pomalo nepredvidivo. Ono što ipak sa sigurnošću znamo je da će Melita donijeti i gitaru jer bez muzike, naravno, ne ide.

Svi ste pozvani na druženje i upad za sve je, naravno, besplatan.

Književnost, između serija je tribina u Booksi koja se bavi odnosom književnosti i drugih umjetnosti, prije svega glazbom, a ime je, u žurbi, dobila po knjizi Ante Perkovića Rundek, između. I zato što je knjiga odlična i zato što je upravo Rundek bio prvi gost tribine. Tribinu uređuje i vodi Dunja Kučinac.
 

POVRATAK NA VRH STRANICE