Književnost izvan polica

Četvrtak, 21.01.2016 u 19:00
Large_knjige_dobrodo_li_034

Tri mlade autorice predstavit će svoje spisateljsko iskustvo i svoje neobjavljene romane a to su Jelena Hrvoj s psihološkim trilerom Durgina kuća, Iva Šaronja s političkim SF-om Lyssa i Sonja Krivokapić sa satirom Zelena koža.

Večer 'Književnost izvan polica' predstavlja iskustvo autora čije se knjige slabo objavljuju i prodaju ili se ne prodaju i ne objavljuju uopće, zato što je malo toga s ruba književnog mainstreama teško progurati naprijed. O tome će detaljnije razgovarati međusobno i s publikom, koja će imati priliku čuti odlomke iz njihovih romana. Na koncu, gledatelj i slušatelji moći će dati svoj glas najboljem neobjavljenom romanu i vidjeti kojoj će od autorica kao nagrada biti uručena kemijska olovka i notes.

Osim predstavljanja ovih konkretnih autorica, koje će poslužiti kao mali uzorak 'književnica koje još nisu na policama', svrha ovog događaja je potaknuti još više neafirmiranih autora da 'isplivaju na površinu', te uključiti u dijalog afirmirane pisce, izdavače, profesore i ostale kojima je književnost svakodnevnica i  potaknuti i ostale kojima je umjetnost važna da stvorimo jednake prilike za sve one koji se bave književnim stvaralaštvom.
 

POVRATAK NA VRH STRANICE