Koja je tvoja priča? nastavlja se i u 2020.

Utorak, 24.12.2019
Large_ktp_booksa_4

Kraj kalendarske godine znači i kraj projekta Koja je tvoja priča? posvećenog ljubiteljicama i ljubiteljima književnosti starije životne dobi. Sedamdesetak osoba u ovom je projektu prošlo kroz radionice kreativnog pisanja kratke priče i poezije pod vodstvom Zorana Ferića i Dorte Jagić, družili su se u čitateljskom klubu i susretima s domaćim piscima i spisateljicama, pisali priče u malim grupama u sklopu Raspričavanja pod vodstvom Ivane Bodrožić, a uz pomoć grupe Škart naučili su ilustrirati književni tekst.

Kako je rekla Ivana Bodrožić, ovo je bila suradnja u kojoj su voditelji radionica učili barem jednako koliko su i sudionice i sudionici projekta učili od njih. Njihovo životno iskustvo pretočeno je u priče, pjesme i ilustracije u čiji su nastanak uložili puno entuzijazma, truda i volje, a dosta je sudionica izrazilo želju da nova godina ne znači i prekid ove lijepe priče.

Stoga će se druženja u sklopu Čitateljskog kluba 54+ i timskog pisanja priča nazvanog Raspričavanje nastaviti i u sljedećoj godini jer se kroz ovaj projekt okupila zajednica osoba koje vole književnost, vole čitati i razgovarati o pročitanom, vole pisati, družiti se i što je posebno vrijedno, vole eksperimentirati i igrati se s tekstom neopterećene velikim očekivanjima.

Ako se prepoznajete u ovom opisu, pridružite nam se na književnim događanjima u sljedećoj godini i dobro nam došli!

Projekt Koja je tvoja priča? sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Kulturtreger. Ako se želite uključiti u ovaj projekt namijenjen našim sugrađankama i sugrađanima od 55 godina ili starijima, slobodno nam se javite na booksa[at]booksa.hr ili na 01/ 4616 124.

foto: Ivan Idžojtić
 

POVRATAK NA VRH STRANICE