Promrzli cvrčak

Pjesma 'Started at an Ending' Banner Pilota govori o legendarnom luzeru, siromahu i piscu Johnu Fanteu, uzoru Charlesa Bukowskog. 

Promet između otoka

Sa Simonom i Garfunkelom nikad nisi sam, čak i kada to želiš biti. Njihova pjesma 'I Am a Rock' govori upravo o izolaciji putem književnosti i glazbe.

Malena trka ispod zvijezda

Ben Folds i Nick Hornby u pjesmi 'Things You Think' govore o bezbrojnim Dickensovim likovima, galaksijama i knjigama koje ne stižemo pročitati.

Brakovi nesretni na isti način

John Darnielle premjestio je radnju Tolstojeve pripovijesti 'Obiteljska sreća' na kanadsku granicu i pokazao da je jedan od najboljih suvremenih pjesnika.

Tužni Hemingway

Svi vežemo pjesmu ili knjigu uz neki emotivan događaj, pa tako ni pjesma Jacoba Borsharda 'Ernest Hemingway' ne govori tek o američkom piscu.

Lakoća nepodnošljivog mrštenja

Kanadski bend Library Voices natjerao je smrtno ozbiljnog Milana Kunderu da stane na plesni podij. Pridružio mu se i Franz Kafka...

Tamna komora

Nježna ljubavna pjesma 'Books Written for Girls' benda Camera Obscura nema sretan kraj, a pokazalo se da nema ni sretan epilog.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.