Ponedjeljak
17.02.2020.

Martina Vidaić u Leksikonu
Extra_large_canva_-_ball_point_pen_on_opened_notebook
A+ A-


U Booksinom književnom programu Poezija na živo sutra će gostovati Martina Vidaić. S voditeljem Ivanom Šamijom i publikom razgovarat će o neobjavljenom rukopisu radnog naslova Trg, tržnica, nož, iz kojeg će i pročitati nekoliko pjesama. 

Jednu pjesmu već je podijelila s nama, a tom prilikom upisala nam se i u Leksikon. 

leks

Facebook event na linku

***

Što je Leksikon?

Usporedo s prvim 'šlatanjima' javljaju se – barem u zagrebačkim osnovnim školama osamdesetih – i prvi leksikoni, koji igraju ključnu ulogu u upoznavanju suprotnog spola. (...) Popularnost leksikona ovisila je, naravno, o tome tko ga je sve ispunio. Leksikon bi se obično ispunjavao za vrijeme sata, uz obavezno nadgledanje najbolje frendice ili frenda i uz prigušen hihot, nakon što bi vas vlasnik ili vlasnica leksikona za vrijeme odmora upitao/la: „O'š mi ispunit leksić?"
(dijelovi preuzeti iz Leksikona YU mitologije)

Još davne 2007. godine hrabre voditeljice nakon svake književne večeri u Booksi zaskočile su naše goste da nam ispune Leksikon. To smo se odvažile ponovno učiniti tek nakon 13 godina, točno 2020., samo što je redoslijed ovoga puta obrnut – pitanja postavljamo prije gostovanja u Booksi. 

Na linku pročitajte što su u leksikon napisali Aleksandar Hemon, David Albahari, Hari Kunzru, Edo Popović, Goran Samardžić i Zoran Ferić.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.