Petak
02.12.2011.

Dokumenti
A+ A-

CMFE Consultation on Community Radio and Television in Sweden
Preporuka mreže Community Media Forum Europe (CMFE) švedskom Ministarstvu kulture, medija i sporta, iz 2008. godine, sa svrhom poboljšavanja položaja community radija i televizije.

CMFE Consultation on Community Radio and Television in Sweden.pdf

CMFE Radio Spectrum Policy Programme
Prilog Community Media Forum Europe (CMFE) u pripremi Radio Spectrum Policy Programme-a, iz 2010. godine.

CMFE Radio Spectrum Policy Programme.pdf

CMFE White Paper on European Communication policy
Poziv mreže Community Media Forum Europe (CMFE) Europskoj komisiji, iz 2006. godine, za prepoznavanje važne uloge lokalnih community medija u postizanju demokratičnije komunikacije na području cijele Europe.

CMFE White Paper on a European Communication Policy.pdf

Commission of the European Communities - Media Pluralism
Dokument Komisije europskih zajednica iz 2007. godine, problematizira pluralizam medija u zemljama članicama Europske unije, stavlja fokus na daljnje korake koji se u tom području mogu poduzeti te daje prikaz stanja u svakoj od zemalja članica.

Commission of the European Communities - Media Pluralism.pdf

Contribution from the CMFE
Prilog Community Media Forum Europe (CMFE) iz 2009. godine, govori o važnosti community medija u izgradnji cjelokupne medijske slike Europe te o potrebi poboljšanja njihovog položaja.

Contribution from the CMFE.pdf

Council of Europe - conference
U dokumentu se nalaze političke deklaracije i rezolucije donesene na prvoj konferenciji ministara Vijeća Europe, u Reykjaviku (Island) 2009. godine.

Council of Europe - conference.pdf

European Ministerial Confferences on Mass Media Policy
Prikaz različitih konferencija ministara Vijeća Europe, o politici masovnih medija i usvojenih dokumenata u razdoblju od 1986. do 2005. godine. Neke od tema su 'mediji u demokratskom društvu', 'informacijsko društvo', itd.

EUROPE~1.pdf

European Parliament - report
Izvješće Europskog parlamenta iz 2010. godine, odnosi se na stvaranje europske javne sfere te se orijentira na važnost novih medija i novih informacijskih tehnologija, te posebno elektronskih društvenih medija.

European Parliament - report.pdf

Independent Study - Indicators on Media Pluralism
Studija nekoliko akademskih institucija u Europi iz 2009. godine, za cilj je imala razviti 'alate za promatranje' pluralizma medija u zemljama članicama Europske unije, uzimajući u obzir relevantne pravne, ekonomske i sociokulturne uvjete.

Independent Study - Indicators on Media Pluralism.pdf

Indicators for Media in Democracy
Dokument sadržava Rezoluciju Vijeća Europe iz 2008. godine 'Indicators for Media in a Democracy', koja govori o važnosti slobode medija te demokratskim standardima.

Indicators for media in democracy.doc

Media Diversity in Europe
Izvješće Vijeća Europe iz 2002. godine, o medijskoj različitosti u Europi kao osnovnu bazu medijske različitosti uzima slobodu izražavanja i informiranja, a govori o regulaciji vlasništva medija, kao i sustavu javnog emitiranja te temama različitosti vezanim uz pojavu novih tehnologija i medija.

Media Diversity in Europe.pdf

Public Service Broadcasting
Preporuka Vijeća Europe iz 2004. godine, za poboljšanje položaja sustava javnog emitiranja, koji je trenutno izazvan političkim i ekonomskim interesima, povećanjem konkurentnosti komercijalnih medija, financijskim poteškoćama i sl.

Public service broadcasting.doc

Role of Community Media
Deklaracija Odbora ministara Vijeća Europe iz 2009. godine u kojoj se govori o community medijima te se ističu njihove najvažnije karakteristike.

Role of community media.doc

The Role of Media in Democracy
Dokument sadrži deklaraciju Odbora ministara Vijeća Europe iz 2007. godine u kojoj se ističe važnost slobode medija i pluralizma te upozorava na posljedice koje može izazvati koncentracija moći u medijima posebno na politički pluralizam i demokraciju.

The role of media in democracy.doc

The State of Community Media in the EU
Studija Europskog parlamenta, iz 2007. godine, o community medijima u Europskoj uniji. Osim definiranja takvih medija, daje pregled njihovog stanja u pojednim državama, te smjernice za daljni razvoj.

The state of community media in the eu.pdf

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.