Petak
02.12.2011.

Prakse
A+ A-

Austria Multilingual and Non-Commercial Broadcasting
U dokumentu se nalazi tekst Helmuta Peissla i drugih autora, iz 2010. godine koji prikazuje položaj community radija u Austriji.

Austria_Multilingual and Local Non-commercial Broadcasting.pdf

Community Television in Canada
Dokument sadrži priopćenje kanadske radiotelevizijske i telekomunikacijske komisije iz 2002. godine te prikazuje stanje community televizije u Kanadi. Osim pravnih okvira djelovanja, pruženi su konkretni primjeri community televizije, načini financiranja, oglašavanja, itd.

Canda community.doc

Community Television Policy (Canada)
Dokument kanadske radiotelevizijske i telekomunikacijske komisije iz 2010. godine, daje prikaz stanja community televizije u Kanadi te se postavljaju se odrednice različitih tema vezanih uz community televiziju, npr. pristup stvaranju programa, uključujući uvjete prikazivanja te financiranje; fundiranje community kanala i sl.

Community television policy (Canada).pdf

Rezolucija vijeća Europe - Italija
U dokumentu se nalazi rezolucija Vijeća Europe iz 2004. godine, koja daje preporuku u slučaju Italije, s ciljem poboljšanja medijskog pluralizma i medijske slike u Italiji.

Italy.doc

Američki nekomercijalni radio
Tekst Gorana Ivanovića iz 2010. godine, objavljen u časopisu Medijska istraživanja, govori o community radiju kao mediju demokratskog komuniciranja drugačijem od korporativno-komercijalnog i državno-javnog.

Ivanovic- Americki nekomercijalni radio.pdf

Ofcom - Small radio
U tekstu se govori o community radiju, na temelju Ofcom - ovog istraživanja, provedenog u Velikoj Britaniji 2010. godine.

Ofcom - small radio.pdf

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.