Booksina terasa otvorena je svakim danom (osim ponedjeljka) od 10 do 21h, nedjeljom od 10 do 18h. / Booksa's terrace is open every day except Monday from 10am to 9pm; Sunday from 10am to 6pm.
Close
Page arrow

Gwenaëlle Aubry u Medijateci

Large aubry
Utorak
10.03.2015.
Francuska književnica i filozofkinja Gwenaëlle Aubry 7. studenog 2014., u prostorijama Medijateke Francuskog instituta, održala je predavanje naslovljeno Roman i nadživljavanje. U njemu autorica prvenstveno iznosi svoj odnos prema pisanju i funkciji pisanja.

Po Aubry, pisanje je uvijek na dvostruki način povezano s nadživljavanjem: s jedne strane, od iskustva Auschwitza, roman predstavlja pokušaj nemogućeg svjedočanstva nestanka i preživljavanja, a s druge, on postaje izvorom snage za nadživljavanje, za pristup onom višem od života.
Za sve zainteresirane koji nisu mogli doći na predavanje ili ne razumiju francuski, sada imamo snimku predavanja uz titlove s prijevodom. Predavanje je prevela Milena Ostojić.
Više o književnom, filozofskom i kazališnom radu Gwenaëlle Aubry, možete pročitati u Booksinom dosjeu, opsežnom razgovoru autorice s Antom Jerićem i Dianom Meheik (prvi dio i drugi dio) ili u transkriptu njenog gostovanja u Booksi.

izvor i foto: Multimedijalni institut
Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage aubry 2 12.02.2015.

'Mit vam je potreban dok pišete roman'

Objavljujemo drugi dio razgovora s Gwenäelle Aubry, o poeziji i fotografiji, muzejima i arhivima, grčkoj tragediji i romanu, te drugim temama.

U fokusu
Homepage aubry 05.02.2015.

Traganje za slovom koje nedostaje

Objavljujemo prvi dio velikog razgovora s francuskom autoricom Gwenaëlle Aubry o njenom književnom, filozofskom i kazališnom radu.

Preporuke
Homepage 284890495 2a6a76a655 z 10.12.2014.

Udaljene djevojke na Bliskom Istoku

Gwenaëlle Aubry u 'Podjelama' daje originalnu perspektivu na židovsko-palestinski sukob kroz priču o dvije vrlo slične tinejdžerke.

Piše: Katarina Brbora

Intervju
Homepage aubry 26.11.2014.

Identiteti kao fantomi

U Booksi je gostovala francuska književnica i filozofkinja Gwenaëlle Aubry.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu