Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.
Piše: Luka Ostojić

Tiho ljeto, bučna jesen

Foto: Adam Mattessich / Flickr
Nedjelja
22.07.2018.

Temeljito istraživanje Booksinog ekspertnog tima (BETi) dovelo nas je do novih i neočekivanih zaključaka o čitateljima i autorima našeg portala. 

Prvi zaključak podebljeg istraživačkog izvještaja može se sažeti u jednu rečenicu: Booksini čitatelji tijekom ljeta u mnogo manjem intenzitetu čitaju naš portal. Je li to zbog toga što odlaze na more? Ili zato što je prevruće da bi čitali portale? To su pitanja za – neka buduća istraživanja!

Drugi zaključak istog izvještaja iznosi stav da su Booksini autori i urednici ljudska bića, a da takvim bićima u vrijeme ljetnih vrućina treba omogućiti godišnji odmor.

Pa hajde, neka im bude! Booksin portal prestaje s produkcijom novih tekstova od 23.7. do 14.8. Ako se dogodi nešto izvanredno, potrudit ćemo se o tome ipak izvijestiti. Toplo se nadamo da se to neće dogoditi - jer izvanredna vijest usred ljeta obično bude smrt nekog pisca. 

Kao i lani, na našem Facebook profilu pokrećemo 'ljetnu šemu' u kojoj ćemo svakodnevno reprizirati naše stare, drage tekstove.

Veselimo se odmoru, ali već smo sad uzbuđeni zbog programa koji spremamo ove jeseni. U drugoj polovici rujna Booksa će ugostiti velikog engleskog pisca Davida Mitchella, "pripovjedača velemajstorske kategorije" koji se proslavio romanom Atlas oblaka. U listopadu ćemo u suradnji s Multimedijalnim institutom ugostiti Franca Morettija, najoriginalnijeg suvremenog književnog teoretičara, čiji smo rad predstavili u knjizi Građanin – između povijesti i književnosti.

Portal će popratiti ova gostovanja, kao i Festival svjetske književnosti koji se održava početkom devetog mjeseca, a već u kolovozu slijede naše redovne književne kritike, Pisma Pukovniku, svilarije Nevena Svilara, urednički komentari...

Ugodno ljeto!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu