Četvrtak
14.09.2017.

VIDEO i AUDIO: Ulli Lust u Booksi

naslov knjige Danas je posljednji dan ostatka tvog života autor Ulli Lust
izdavač Fibra godina izdanja 2016. prevoditelj Tatjana Jambrišak (nje)Extra_large_ulli_lust_foto
Ulli Lust i Matko Vladanović
A+ A-
Prije nešto više od godinu dana na hrvatski jezik preveden je nagrađivani strip Danas je posljednji dan ostatka tvog života (Fibra, 2016.) - "najduža slikovna priča na njemačkom jeziku." U suradnji s Festivalom svjetske književnosti, na Booksinoj tribini Strip-tease 7. rujna gostovala je autorica gorespomenute slikovne priče, Ulli Lust.
 
Autobiografski strip Ulli Lust, rođene Bečanke, pokupio je svu silu priznanja i nagrada (ICOM, Max und Moritz, Artémisia, Ignatz, LA Times Book Award for Graphic Novels, nagradu za mladu nadu na festivalu u Angoulêmeu). Riječ je o 'stripu ceste' koji bilježi dvomjesečno putovanje sedamnaestogodišnje Ulli i njezine prijateljice, nimfomanke Edi, bez novca i dokumenata kroz kronotopije suvremene Europe, od Beča, preko Alpa, Verone, Rima i Napulja do Sicilije.
 
Voditelj tribine Matko Vladanović i Ulli Lust razgovarali su o njezinom stripu i autobiografiji kao izvoru inspiracije, kao i o strip-sceni njemačkoga govornoga područja, nezavisnom stripu u raljama ekonomije, suradnji s legendarnim Fantagraphicsovim urednikom Kimom Thompsonom, strip-novinarstvu, erotici, nadolazećoj trotomnoj autobiografiji i sličnim temama.
 
Razgovor na engleskom jeziku možete pogledati na našoj snimci:


Ukoliko želite samo poslušati razgovor, možete i to putem naše audio snimke:


 
***

Gostovanje Ulli Lust dio je programa Zagreb Reads Europe u sklopu projekta Literary Europe Live kojeg vodi britanska književna platforma Literature Across Frontiers, a financijski podržava EU fond Kreativna Europa.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.