Četvrtak
01.08.2019.

VIDEO: Učitavanje u Booksi
Extra_large_u_
Martin Majcenović, Leon Kichl, Dorotea Gašpar i Vigor Vukotić
A+ A-

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova književne grupe 90+, već nekoliko godina ugošćuje i predstavlja mlade autore koji još nisu poznati široj književnoj publici, nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima.

Na posljednjem ovosezonskom Učitavanju iščitavali/islušavali smo poeziju i prozu Dorotee Gašpar i Leona Kichla. S ovo dvoje izuzetno zanimljivih i originalnih autora razgovarao je moderatorski duo Vigor Vukotić i Martin Majcenović.

Dorotea Gašpar rođena je 1991. godine u Zagrebu. Završila Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn. Na ALU Zagreb školovala se na preddiplomskom studiju Grafika u klasi N. Arbanas te na diplomskom studiju u klasi J. Baće (2016.). Završila i polugodišnju studentsku razmjenu putem programa Erasmus u Brnu, na Fakulta vytvarnich umeni VUT u Brnu u Češkoj, u kojoj je živjela dvije godine. Nakon dvije godine života u Češkoj se vratila u Zagreb gdje živi i djeluje.

Leon J. Kichl, rođen u Zagrebu 1993. godine. Diplomirao lingvistiku i turkologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i trenutno je na poslijedplomskom studiju lingvistike na istom fakultetu. U slobodno vrijeme čita, sluša klasičnu glazbu i uči jezike.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.