'Krnja književnost': Književnost u gradu

Utorak, 29.03.2016 u 19:00
Large_3989574195_e278b905c3_b

Na tribini Krnja književnost u sklopu Booksinog Književnog budoara ovoga će se puta pretresti pitanja kao što su: gdje je književnost u društvu i kulturnoj sceni Zagreba smještena, gdje je se čita, gdje se o njoj raspravlja, možemo li govoriti o svojevrsnim lieux de la littérature, koliko književnost tvori naše pamćenje i iskustvo prostora i grada, kako književnost sudjeluje u stvaranju identiteta i značenja mjesta grada, kako kroz književnost možemo djelovati? O književnosti, javnom prostoru, pravu na grad i aktivizmu razgovarat će aktivist, publicist i novinar Saša Šimpraga i voditelj tribine Tomislav Augustinčić.

Unatoč tome što 'mjesto' u čitanju književnosti i raspravi o njoj nije do sada bilo isticano, suvremene društvene i humanističke znanosti počinju sa sve većim interesom promatrati interakciju književnosti i (urbanog) mjesta, a u inicijativama i aktivističkim djelatnostima Saše Šimprage možemo pratiti jednu fascinantnu povezanost književnosti i prostora i smještanja književnosti u prostor.

O pjesničkom festivalu iz Zagreba koji je postao međunarodni, a u čijoj organizaciji sudjeluje Saša Šimpraga (uz pjesnika i libretista Aleksandra Hut Kona), čitajte ovdje, a tu možete čitati o projektu Kulturni lift u kojem Šimpraga također 'ima prste'. Kome će koristiti, evo FB događanja.

Tribina Krnja književnost predstavlja književne žanrove s interdisciplinarnog stajališta, odnosno, povezujući antropologiju, sociologiju i književnost tribina nudi moguća redefiniranja književnih žanrova u popularnoj kulturi. Tribinu osmišljavaju i vode Tomislav Augustinčić i Luka Šipetić.

Ako želite primati obavijesti o tribinama u sklopu Književnog budoara i raznim zanimljivostima koje uz njih idu, pošaljite nam poruku na booksa@booksa.hr i dostavit ćemo vam sve informacije ravno u poštanski sandučić!

Svi ste pozvani/e!

foto: flickr.com, Urban Sea Star

POVRATAK NA VRH STRANICE