Krnja književnost: lezbijska proza

Utorak, 19.04.2016 u 19:00
Large_les_prose

Na travanjskom izdanju tribine Krnja književnost voditelj Tomislav Augustinčić razgovarat će s Asjom Bakić – književnicom, aktivisticom, publicistkinjom – i to o lezbijskoj prozi.

Postoji li uopće lezbijska proza? Ako postoji, što su joj glavna obilježja, kako je prepoznati među 'ostalom' prozom? To su pitanja na koja će Asja Bakić ponuditi svoje odgovore, a razgovarat će se i o tome gdje se lezbijska proza kreće u odnosu na druge LGBTIQ+ književnosti? Po čemu se razlikuje, kako se odnosi prema društvu? Kakva je situacija za lezbijskom prozom u Hrvatskoj, u regiji? Tko čita lezbijsku prozu, je li ograničena na samo jednu publiku, koje su prednosti, a koji problemi kada se radi o percepciji lezbijske proze? Kome će koristiti, evo i Facebook događanja.

Tribina Krnja književnost dio je Booksinog književnog programa naziva Književni budoar. Ova tribina predstavlja književne žanrove s interdisciplinarnog stajališta, odnosno, povezujući antropologiju, sociologiju i književnost tribina nudi moguća redefiniranja književnih žanrova u popularnoj kulturi. Tribinu osmišljavaju i vode Tomislav Augustinčić i Luka Šipetić.

Ako želite primati obavijesti o tribinama u sklopu Književnog budoara i raznim zanimljivostima koje uz njih idu, pošaljite nam poruku na booksa@booksa.hr i dostavit ćemo vam sve informacije ravno u poštanski sandučić!

Svi ste pozvani/e!
 

POVRATAK NA VRH STRANICE