'Krnja književnost': Nove inicijative, premještanje fokusa i autoriteta

Utorak, 30.06.2015 u 19:00
Large_andrija__kare

Druga tribina u serijalu Krnja književnost ulazi u 'lijepu' književnost, beletristiku, i odgovara na pitanje koje preokupira festivale ove godine – tko je ta mlada generacija pisaca koja se pojavljuje na domaćem nam književnom nebu? Otud i naziv 'Nove inicijative, premještanje fokusa i autoriteta'.

Antropološki pristup je u tome da traži „Drugoga"; premješta raspravu o mladoj hrvatskoj književnoj sceni sa pozornica i bina velikih, pokrivenih medijskih festivala na jednu raspravu i razgovor između mladih. Nekoliko je ključnih pitanja koja se iznova postavljaju, a o kojima ćemo ponovno razgovarati: Kakvo je stanje mlade književne scene? Jesu li mladi književnici vidljivi? Kako ih predstaviti široj javnosti? Možemo li mlade književnike smjestiti pod izrazom „nove proze u trapericama" ili se tu krije puno više raznovrsnih stilova? Treba li nam još festivala i nagrada? Kako potaknuti književnu kritiku i postoji li još za njom potreba?

O ovim pitanjima razgovarat ćemo sa Monikom Herceg, mladom pjesnikinjom, voditeljicom natječaja Kvant književnosti, te Andrijom Škarom, piscem, novinarom i televizijskim voditeljem. 

Niz tribina Krnja književnost predstavlja književne žanrove i književnu produkciju s interdisciplinarnog stajališta, raspravljajući o njoj i tumačeći ju drugim pogledima i čitanjima osim onih znanosti o književnosti/književne kritike i teorije. Tribinu organiziraju Luka Šipetić i Tomislav Augustinčić koji će je ovoga puta i moderirati.

POVRATAK NA VRH STRANICE