Noć knjige 2016: Sve za 10!

Petak, 22.04.2016 u 16:00
Large_knjige_dobrodo_li_026

Noć knjige u Booksi prošle je dvije godine bilo događanje koje je nadmašilo sva naša očekivanja u smislu vašeg sudjelovanja, živosti i velikog, srčanog zanimanja za knjige. Ove godine ćemo nastaviti istim putem. Dakle, svi vi koji ćete doći do nas od 16.00 do 21.30 sati moći ćete za 10 kuna donacije odabrati knjigu s naših polica i odnijeti je doma! Oni koji se i učlane u klub Booksa (članarina 10 kn i traje godinu dana)  dobit će na poklon knjigu 8 metara knjiga u kojoj poznata književna imena opisuju kako su nastale i na što nalikuju njihove biblioteke.

Ovo je akcija koju jako, jako volimo iz puno razloga. Mnogi među vama zvali su nas, ili došli i pitali bismo li primili višak knjiga koji je ostao nakon bake ili djeda, strica, susjede, ili ste selili u manje prostore u kojima nema mjesta za velike biblioteke. Na sve vaše upite odgovorili smo „Primamo!" i te su sad knjige u našoj čitaonici, a višak je u kutijama u podrumu. S druge strane, jako puno vas voli knjige, volite čitati i širiti svoje biblioteke, no često su vam knjige preskupe. Mnogi naslovi koji završe na našim policama odavno se ne mogu naći u knjižarama, nekih jako rijetko ima i u antikvarijatima. Odličan je osjećaj gledati kada se mnogi među vama obraduju knjigama koje vas zanimaju, ili koje već duže tražite, ili znate da će obradovati nekoga koga poznajete. Mi smo sretni jer nam je čitaonica živa i aktivna - stari naslovi odlaze, novi dolaze, knjige se čitaju, cirkuliraju, razmjenjuju. Bingo!

Svima vama koji ste nam donirali knjige kažemo – hvala puno! Svi vi koji imate višak knjiga, slobodno ga donesite u Booksu. A svi vi koji volite knjige, volite ih čitati, sakupljati, poklanjati, dijeliti – dobro nam došli na Noć knjige 2016.!

POVRATAK NA VRH STRANICE