Nove generacije: pisanje za TV serije

Petak, 16.10.2020 u 18:00
Large_dnevnik_velikog_perice

U suradnji sa Savezom scenarista i pisaca izvedbenih djela u Booksi će se predstaviti tema pisanja scenarija za TV serije.

U razgovoru sudjeluju dramaturg i scenarist Počivali u miru i Ko te šiša Ivan Turković Krnjak, dramaturg i scenarist HBO-ove serije Uspjeh Marjan Alčevski te dramaturginja, scenaristica i urednica dramskog programa HRT-a Zinka Kiseljak, uz moderiranje dramaturginje Nine Gojić.

Mnogi se slažu da razlog velikog porasta kvalitete televizijskih sadržaja u posljednja dva desetljeća treba tražiti upravo u sve kvalitetnijim scenarijima za TV serije. Uzbudljive priče, kompleksni likovi, probijanje žanrovskih granica i serijalna struktura koja drži gledateljstvo prikovano uz ekrane neki su od razloga kojima se objašnjava činjenica da su upravo serije dovele do procvata televizijskog medija. Razgovor će približiti kako izgleda scenaristički proces u proizvodnji sadržaja za serije i kako se on odvija u domaćoj televizijskoj produkciji.

Razgovor je dio ciklusa Nove generacije nastalog u organizaciji strukovne udruge SPID - Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela i  Bookse o temama koje publici približavaju specifičnosti pisanja za izvedbeno i audiovizualno polje, a na kojima se ujedno predstavljaju mlađi članovi i članice SPID-a na početku svojih profesionalnih puteva.


Fotografija: sa snimanja serije Dnevnik velikog Perice

POVRATAK NA VRH STRANICE