Nove generacije: pisanje za videoigre

Petak, 18.09.2020 u 18:00
Large_spid_videoigre_vizual

U parku ispred Bookse Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela predstavit će temu pisanja za videoigre.

Iako je u mainstream kulturnom polju još uvijek marginalizirana, gaming industrija jedan je od najpropulzivnijih segmenata audiovizualne industrije. I u domaćem kontekstu posljednjih godina sve je veći broj autora i autorica koji djeluju u ovom mediju te su tako s lokalnih tipkovnica potekle brojne svjetski uspješne igre. Kako izgleda pisanje za videoigre u odnosu na pisanje u nešto klasičnijim medijima? Kako i kada su videoigre s naglaskom na priču utjecale na razvoj svojeg medija? Koje kompetencije i znanja svaki game writer treba imati i kako se uopće postaje pisac ili spisateljica video-igara?

O svemu tome, ali i drugim gaming temama razgovarat ćemo s mladom game writericom i dramaturginjom Lucijom Klarić, scenaristom, game writerom i osnivačem indie gamedev studija Pixel Cabaret Sinišom Bahunom, te game developerom i direktorom gamedev studija Gamechuck Aleksandrom Gavrilovićem, uz moderiranje dramaturginje Nine Gojić.

Razgovor je dio ciklusa Nove generacije nastalog u organizaciji strukovne udruge SPID - Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela i književnog kluba Booksa o temama koje publici približavaju specifičnosti pisanja za izvedbeno i audiovizualno polje, a na kojima se ujedno predstavljaju mlađi članovi i članice SPID-a na početku svojih profesionalnih puteva.


Fotografija: Gamechuck: Trip the Ark Fantastic

POVRATAK NA VRH STRANICE