Od korica do korica: Viktor Ivančić

Utorak, 20.01.2015 u 19:00
Large_viktor_ivan_i__014

foto: predstavljanje digitalnog izdanja Ferala, Booksa, 2010.

Prvo ovogodišnje izdanje tribine Od korica do korica ugostit će Viktora Ivančića, pisca, feralovca, oca Robija K., novinara, kritičara... Povod druženja s Viktorom je objavljivanje njegove nove knjige, zbirke priča Radnici i seljaci koju su izdali Fabrika knjiga i Peščanik iz Beograda.

'Umjesto sedativa za (post)ratnu stvarnost i eskapizma u spektakulariziranju tranzicije ili okretanju vlastitoj privatnosti, ova knjiga zagovara aktivno suočavanje s društvenom krizom, otriježnjenje i pobunu. Ukratko, zagovara pamćenje naspram zaborava, buku i bijes naspram ravnodušja, reakciju naspram odustajanja', kaže Katarina Luketić u svojoj kritici knjige na Tportalu.

O tome jesu li Radnici i seljaci priče, eseji ili nešto treće, radi li se možda o pamfletu i što autor misli o tome, otkud i zašto ovakvo djelo u Ivančićevu opusu te o drugim zanimljivim temama razgovarat će Viktor Ivančić, izdavač Dejan Ilić (Fabrika knjiga), profesor s Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Predrag Brebanović i Dean Duda, profesor s Odsjeka za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

POVRATAK NA VRH STRANICE