'Piščev dnevnik': David Albahari i Alberto Manguel

Srijeda, 03.06.2015 u 20:00
Large_albahari_i_manguel3

Radi se o međunarodnom projektu kojeg vodi Multimedijalni institut (MaMa) iz Zagreba u suradnji s organizacijama Kulturtreger/BooksaKuda.org iz Novog Sada, Berliner Gazette iz Berlina i Kontrapunkt iz Skopja. Prvi dio ovog projekta bavio se odnosom kulture i politike a u novom ciklusu fokus će biti na odnosu estetike i obrazovanja.

'Prošireni estetički odgoj' počet će s gostovanjem Alberta Manguela, kanadsko-argentinskog pisca i prevoditelja koji je široj čitateljskoj publici najpoznatiji kao autor knjige Povijest čitanja. Njega će u Booksi ugostiti jedan od najcjenjenijih suvremenih srpskih pisaca David Albahari, a u sklopu književnih razgovora nazvanih 'Piščev dnevnik'. Istoimenu kolumnu David Albahari piše za portal booksa.hr a ovi će razgovori biti svojevrsna nadogradnja te kolumne jer će poznati pisac pred zagrebačku publiku dovesti kolege, prijatelje, umjetnike, znanstvenike, odnosno osobe koje su važne za njegov umjetnički rad i svjetonazor.

Nakon Bookse, Alberto Manguel (poznat, među ostalim, i po kućnoj biblioteci s preko 30.000 knjiga te činjenici da je kao srednjoškolac čitao gotovo slijepom Jorgeu Luisu Borgesu) gostovat će i u Galeriji Nova te na Festivalu europske kratke priče.

Projekt 'Prošireni estetički odgoj' provodi se u okviru programa Kreativna Europa Europske komisije. Projekt podržavaju Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba te Ministarstvo kulture RH. Program kluba Booksa i Kulturtregera podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada Kultura nova.

POVRATAK NA VRH STRANICE