Piščev dnevnik: David Albahari i Mark Kingwell

Srijeda, 11.05.2016 u 19:00
Large_clipboard2

Od 10. do 13. svibnja u trećem izdanju ovog ciklusa gostovat će mađarsko-srpska književnica Ildiko Lovas, kanadski filozof Mark Kingwell te belgijski pjesnik Marc Quaghebeur. Kroz razgovore i predavanja Albaharijevi će se gosti dotaknuti tema književnih, političkih i tehnoloških identiteta suvremenog čovjeka, a u pauzama između identiteta bavit će se pop kulturom, jezicima, migracijama, egzilima, različitim kontinentima pa i James Bondom.

Mark Kingwell poznati je kanadski filozof, kritičar, profesor na Sveučilištu u Torontu i autor šesnaest knjiga. Kingwell se obraća širokoj publici - od čitatelja akademskih časopisa do čitatelja dnevnih novina, popularnih magazina i televizijskih gledatelja što ga je učinilo jednim od najpopularnijih kanadskih komentatora cijelog niza različitih društvenih fenomena. Stalna tema Kingwellovih knjiga je aktivna građanska i politička participacija, a bavio se i društvenom pravdom (A Civil Tongue, 1995), srećom (Better Living: In Pursuit of Happiness from Plato to Prozac, 1998), popularnom kulturom (Marginalia, 1999) te potencijalom globalnog građanstva i gradom.

U petak, 13.5. u 19 sati Mark Kingwell održat će predavanje u Multimedijalnom institutu na temu "Happiness, Upgrade Anxiety, and the Post-Human Condition".

Razgovor će se voditi na engleskom jeziku, a ovdje je i Facebook događanje.

POVRATAK NA VRH STRANICE