Poezija na slamerski i otvorena čitaonica

Utorak, 27.02.2018 u 19:00
Large_28232825_1901031986874080_176046535_n

Evo kako Ivor, jedan od izvođača najavljuje ovo događanje:

"Poezija je kao hrana. Meso, riba, kakvo povrće, sve se može napraviti na razne i specifične načine koji rezultiraju različitim pobudama vaših okusnih pupoljaka. A kakvog okusa je poezija na slemerski? Demonstrirat će vam to četiri entuzijasta slamera, što nove, što još novije garde. 

Dino Tremens osvojio je prvo mjesto na Hrvatskom državnom slam prvenstvu, a na europskom je osvojio šesto mjesto. Osim poezijom, bavio se i glazbom, kako solo (izdavši album Tamna strana sunca) tako i u rap-punk-reggae grupi Delyricum (s kojim je izdao album Autsajder). Također glumi u kazalištu, filmovima, posuđuje glas u crtićima, turistički je pratitelj, a nisu mu strani ni fizički poslovi. Uz to piše i za portale Dop Magazin i Hip hop unity.  

Zlatko Majsec kantautor je i pjevač u bendu Mel Camino s kojim je izdao tri albuma: Kapadokija, Kolumbo svoje duše i Avion bez uzletne piste. Uz stotinjak koncerata s bendom, nastupa podosta i posvuda u sklopu dugogodišnjeg projekta slam poezije. Piše kolumnu „Frik iz kvarta" na web portalu Kronike VG. Za underground etiketu Bratstvo duša (Slušaj najglasnije) objavio je zbirku pjesama Sve filozofije završe u narodnim poslovicama.

Ivor Kruljac piše pjesme, novinarske članke, publicističke tekstove, kratke priče i pokoji neobjavljeni roman. Studira novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Radove objavljuje na raznim portalima i medijima (Dop magazin, Umnjak, Književnost uživo, Global), a na Radio Studentu također je jedan od voditelja emisije A gdje su kitovi? koja se bavi ekologijom. U lipnju 2017. objavljuje svoju prvu zbirku pjesama Nebuloze i nastupa na pjesničkim događajima kada se pruži prilika.

Bojan Jaklin Polić piše poeziju od 15-te godine, sve do danas. Ekonomsku školu je skoro pa završio, a do sada je imao jedan pjesnički nastup 2010. u sklopu kulturnog programa akcije/prosvjeda 1001 (dan i) noć za Varšavsku. Tada je prvi put i čuo za slam."

Nakon što ovaj četverac kaže što ima, svi koji će htjeti, sve koje će se usuditi moći će podijeliti svoju poeziju s ostalima.

Tko se bude skrio, magarac je bio i vuk bez sedam kozlića. 

POVRATAK NA VRH STRANICE