Poezija na živo: Mateja Jurčević

Utorak, 22.05.2018 u 19:00
Large_slika_bio__1_

Na drugoj ovogodišnjoj Booksinoj tribini ‘Poezija na živo’ ugostit ćemo pjesnikinju Mateju Jurčević.

Mateja Jurčević (1995.) je rukopisom Paranoja osvojila nagradu Goran za mlade pjesnike za 2016. godinu. S urednikom Ivicom Prtenjačom doradila je nagrađeni rukopis i 2017. objavljena je zbirka Bijela vrata. Od Gorana do objave knjige, Mateja Jurčević etablirala se pjesmama (u časopisima Tema, Eckermann, Fiction PlayGrounds) i književnim kritikama koje je pisala za naš portal.

U knjizi Bijela vrata, kako primjećuje naš kritičar Dinko Kreho, " bijela boja zadobija nove, često neočekivane značenjske dimenzije i potencijale: ona postaje sinonim za ekscentrično, neočekivano, nesvodivo, za sve što nije moguće podvesti pod općevažeće društvene, jezične ili moralne konvencije." Kreho zaključuje da je knjiga "ambiciozan pjesnički poduhvat, koji vlastitu ambiciju u najvećem dijelu i uspijeva ispuniti".

Na tribini će Mateja čitati nove pjesme i razgovarati o njima s voditeljem Ivanom Šamijom i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

Kao poticaj da dođete i uključite se nudimo vam novu pjesmu Mateje Jurčević. 

POVRATAK NA VRH STRANICE