Polaznice "Dortine" radionice čitaju svoje pjesme!

Petak, 22.02.2019 u 19:00
Large_7._poezija_04_12_2018_3

Mala, ali vrlo složna, vrijedna, temperamentnom i stilom šarolika grupa pjesnikinja s mentoricom Dortom Jagić vježbala je i brusila svoje stihove kroz prošla tri mjeseca.

Nije uvijek bilo lako, nisu svima sve vježbe jednako „sjele", no dame se nisu dale smesti niti obeshrabriti. Stoga dođite i poslušajte stihove Lovorke Cvitić, Ranke Ferček, Fani Vlaste Horvat, Nade Horvat, Nevenke Mihovilić, Ane Narandžić, Tomislave Sušak i Melite Žeželić.

"Ono što možemo obećati je udio u atmosferi koju smo uživale sve naše zajedničke petke i slušanje sjajnih pjesmama koje su nastale u gustom oblaku vježbi ponajviše  iz "depatetiziranja i desentimentalizacije lirskoga subjekta". Rezultati su zanimljivi, i kao što će njihov tematski i motivski repertoar biti raznolik, tako su i autorice raznolike. Ipak, ono temeljno im je zajedničko; sve su polaznice, uz puno radne radosti i nadahnuća profinile i izbrusile svoje umijeće", kaže Dorta Jagić.

Čuveni Charles Baudelaire navodno je rekao: „Uvijek budi pjesnik, čak i u prozi." Mi u Booksi baš nismo spretni sa stihovima, ali nam je drago da je ova pjesnička radionica jedna lijepa priča, srčana i pamtljiva.

Vidimo se u petak!

POVRATAK NA VRH STRANICE