Predstavlja se: "ABC za razgovjetniji razgovor" S. Srbljinović Čuček

Četvrtak, 27.09.2018 u 19:00
Large_cover

Ovo će predstavljanje zapravo biti druženje uz jezikolomke, šaljive pjesmice i priče, origami i igre riječima koje započinju istim glasom. Razlog je predstavljanje ilustrirane knjige aliteracija i asonanci za sva slova hrvatske abecede - ABC za razgovjetniji razgovor autorice Sanje Srbljinović Čuček.

Na predstavljanju će uz autoricu sudjelovati Dunja Apostolovski, u ime nakladničke kuće Element i Biljana Knebl, urednica i grafička urednica knjige.

O knjizi...
„Ova zanimljiva, lijepo ilustrirana knjižica nastala je iz autoričine igre riječima koje započinju istim glasom. Na taj je način doživjela vlastiti jezik iz novog ugla i shvatila da ta igra može jednako dobro doći djetetu koje tek uči čitati, strancu koji želi naučiti hrvatski, učitelju i logopedu, kao i štovatelju govorničkih vještina. Autorica je željela da se u slikama skrivalicama doživi nastanak slova kroz sliku, upozna karakter svakog glasa hrvatske abecede. "
(Element)

„Sanja vraća sjetna sjećanja na prve susrete sa slovima. Uspomene na učiteljice koje su nas učile, mame uzdah. Bez razumljivih riječi nema razgovjetnih razgovora ni radosnih rasprava s roditeljima. Vjerujem da Sanjini stihovi, aliteracije i ilustracije mogu inspirirati roditelje i učiteljice za taj važan početak komunikacije. U početku bijaše Riječ... "
(Dr. Dražen Glavaš, komunikolog)


 

POVRATAK NA VRH STRANICE