Predstavlja se "Harun i jasmin" Nadine Kaadan

Subota, 09.09.2017 u 19:00
Large_harun_i_jasmin_korice

Predstavit će se višejezična izdanja arapske knjige-slikovnice sirijske nagrađivane autorice i ilustratorice za djecu Nadine Kaadan Harun i jasmin / Harun in jasmin / Harun und Jasmin.

S Nadine Kaadin na predstavljanju će razgovarati Željka Mandić.

Nadine Kaadan objavila je u arapskome svijetu već 15 dječjih knjiga vođena uvjerenjem, još od svojih školskih dana, da su ilustrirane priče za djecu najbolji način širenja kulture čitanja u arapskome svijetu. Sve su njezine dječje knjige inspirirane bogatim sirijskim kulturnim naslijeđem. Na ovoj večeri predstavit će se tri izdanja iste knjige, a svako izdanje je dvojezično: arapsko-hrvatsko, arapsko-slovensko, arapsko-njemačko.

Ova izdanja su dio projekta Story Time – Connecting People With the Power of Art - u kojem sudjeluju partneri iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske, a koordinator projekta je zagrebački nakladnik Izvori. Projekt sufinancira program Europske unije Kreativna Europa. Namjena cijelog projekta je lakše uklapanje i prihvaćanje djece izbjeglica  u novu (europsku) sredinu u kojoj su se našli zbog nesretnih prilika u njihovim zemljama. 

Razgovor će se odvijati na hrvatskom i engleskom jeziku. 

POVRATAK NA VRH STRANICE