Predstavljanje antologije slovenske poezije

Utorak, 06.12.2016 u 20:00
Large_lalalal

Na ovoj večeri poezije predstaviti će se najnovija antologija slovenske poezije Ovdje i sada: panorama novijeg slovenskog pjesništva 2000. - 2015., u izboru i prijevodu Božidara Brezinščaka Bagole, objavljene u biblioteci Antologije zagrebačkog nakladnika Đuretić u proljeće 2016.

Ova panorama najnovijeg slovenskog pjesništva sastavljena je na temelju triju ključnih antologija koje su izašle od 2000. godine na slovenskom jeziku. Osim pjesama iz tih antologija ovdje su uvrštene i neke pjesme iz samostalnih zbirki pojedinih autora.

Antologiju će predstaviti autor antologije Božidar Brezinščak Bagola, hrvatski pjesnik, pripovjedač, esejist i prevoditelj s njemačkog i slovenskog jezika,  Ivana Latković, docentica na Odsjeku za južnoslavenske jezike i književnosti zagrebačkog Filozofskog fakulteta, Meta Klinar, lektorica za slovenski jezik na Odsjeku za južnoslavenske jezike i književnosti zagrebačkog Filozofskog fakulteta, a pridružit će im se i dvoje autora predstavljenih u antologiji, Barbara Korun i Ivo Svetina.

Predstavljanje antologije organizirano je u suradnji Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu,  Odsjeka za južnoslavenske jezike i književnosti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu te klubom Booksa.

POVRATAK NA VRH STRANICE