Predstavljanje: "Bamitbah" Ivana Hrkaša

Petak, 12.10.2018 u 19:00
Large_bamitbah11

Knjiga Bamitbah (U kuhinji, izdanje Kult/B, Sarajevo, 2015) je dokumentarno-umjetnička serija fotografija Ivana Hrkaša o svakodnevici u sarajevskoj židovskoj općini danas. Hrkaš portretira redovne posjetitelje židovske kuhinje koja je svoja vrata otvorila svim građanima Sarajeva. Tim fotografskim zapisima prepričava ispovijesti ljudi, povijest jedne zajednice, arhivira dio sjećanja više generacija.

Ivan Hrkaš rođen je u Sarajevu 1978. godine. Izvanredni je profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Posljednjih pet godina bavi se sociološkom fotografijom što je i tema njegovog magisterija. Izlagao je u Bosni i Hercegovini, Austriji, Crnoj Gori, Tunisu, Sloveniji, Srbiji, Velikoj Britaniji, Izraelu, Kini, Meksiku, SAD-u, te osvojio nagrade na brojnim festivalima.

O knjizi Bamitbah Miljenko Jergović među ostalim rekao je kako to „nije tek knjiga, ona je artefakt, jedinstvena umjetnina, reproducirana u petsto primjeraka… Bamitbah je kao Ivo Andrić drugim sredstvima."

Na predstavljanju knjige govorit će Miljenko Jergović i Ivan Hrkaš. Nakon predstavljanja svi zainteresirani moći će nabaviti knjigu od autora.

POVRATAK NA VRH STRANICE