Predstavljanje: "Brsalje" Ane Opalić

Petak, 08.09.2017 u 19:00
Large_brsalje-knjiga

Brsalje je serija analognih crno-bijelih fotografija koje Ana Opalić počinje snimati 1996. godine, a prikazuju uvijek isti kadar – površine mora i neba razdijeljene točno po sredini linijom horizonta i uokvirene stijenama. Umjetnica izostavlja signale dubrovačkog prostora, te je samo stanovnicima i čestim posjetiteljima Grada jasno da je u nevidljivim prostorima s desne strane ruba kadra tvrđava Lovrijenac, a s lijeve strane Bokar. U potpunoj odsutnosti bilo kakvih ljudskih tragova, u svojoj pročišćenoj kompoziciji prizor se doima kao da je na kraju svijeta.

Knjiga je objavljena u sunakladništvu Ane Opalić i Ureda za fotografiju. Vizualno oblikovanje potpisuju Ivana Vučić i Tom Jura Kaćunić (Hamper studio). Uvodni tekst potpisuje povjesničarka umjetnosti i viša kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik, dr. sc. Rozana Vojvoda.

Na predstavljanju će govoriti dr. sc. Rozana Vojvoda (Umjetnička galerija Dubrovnik) , Ivana Vučić (Hamper studio), dr. sc. Sandra Križić Roban (Institut za povijest umjetnosti i Ured za fotografiju), Slaven Tolj (umjetnik, ravnatelj MMSU Rijeka) i Boris Greiner (likovni kritičar i dizajner) te autorica. Gošća večeri bit će glazbenica Nina Romić.

Predstavljanje se organizira u sklopu Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida

POVRATAK NA VRH STRANICE