Predstavljanje: "Dva muža Karoline Lotman" Midhata Ajanovića - Ajana

Četvrtak, 07.06.2018 u 19:00
Large_ajan_na__promociji

Sarajevski autor sa švedskom adresom, predstavit će svoj novi roman Dva muža Karoline Lotman (Ibis grafika, 2017). 

Uz Midhata Ajanovića - Ajana, publici će se predstaviti i Damir Čučić. Veza Ajanović – Čučić započela je filmom Pismo ćaći, kojeg Ajanović smatra jednim od tri najbolja hrvatska filma nastala u posljednjih 100 godina, a za kojeg je Čučić dobio Veliku Zlatnu Arenu za najbolji film na 59. izdanju Festivala igranog filma u Puli. Hrvatski redatelj, scenarist, producent, Damir Čučić pokazao je interes za Ajanovi prozu, pa će publika moći čuti nešto više i o filmu nastalom u suradnji Ajanović – Čučić Time laps.

Knjiga Dva muža Karoline Lotman, kojeg izdaje zagrebački nakladnik Ibis grafika, prvi je krimić ovog autora koji sam ističe da si je još u mladosti obećao kako će napisati deset romana, od kojih će jedan zasigurno biti triler. Midhat Ajanović – Ajan ističe kako je triler vrlo popularna forma u Švedskoj, u kojoj živi od 1994. godine, a pojedinosti o ovoj formi ističe u knjizi Film i strip u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Bizovcu.

Radnja romana smještena je u mirno naselje u predgrađu Göteborga. Karolina Lotman je umjetnica koja živi u takozvanoj zajednici poliamori s dva muža, Simonom i Haraldom. Jednog jutra Karolina je nađena otrovana u svom stanu. Kroz roman pratimo dvije paralelne istrage Karolinine smrti: jednu koju vode znatiželjni Karolinini susjedi, bračni par Mirela i Enver i drugu, onu policijskog inspektora Larsa Dahlina.

Midhat Ajanović, publici je poznat kao pisac, filmski autor, animator, karikaturist, teoretičar filma te dobitnik nagrada za animirane filmove na Svjetskom festival animiranog filma u Zagrebu – Animafestu. Ovaj svestrani Sarajlija, uz to što piše, bavi se i filmom te stripom, a zaslužan je i za značajnu bibliografiju stručne literature objavljene za Hrvatski filmski savez kroz Hrvatski filmski ljetopis.
 

POVRATAK NA VRH STRANICE