Predstavljanje "Grimizne lagune" I. Hofbauera i J. Bousfielda

Petak, 31.01.2020 u 19:00
Large_crimson_screen_4-9

Ljetovanje iz snova. Ljetovanje iz noćnih mora. Ljetovanje u Grimiznoj laguni! Smješten u prekrasnom izoliranom zaljevu, turistički kompleks Grimizna laguna izbirljivom suvremenom turistu nudi sve što bi mogao poželjeti: pješčanu plažu, dobro opremljeno odmaralište, orkestar, park s divljim životinjama, pa čak i vlastito groblje. Svašta se može dogoditi na takvom mjestu!

U stripu Grimizna laguna (izdavač URK/Močvara, 2019.) kojeg je nacrtao zagrebački underground crtač Igor Hofbauer, a napisao engleski putopisac Jonathan Bousfield, miješaju se elementi turističkog vodiča, znanstvene fantastike i političkog trilera u uznemirujućoj viziji vremena u kojima živimo. Radnja prati nevjerojatan uspon nekadašnjeg pčelara koji postaje upravitelj zoološkog vrta u Grimiznoj laguni s ciljem da zavlada cijelim ljetovalištem. Ova nadrealna priča svojim će zastrašujućim raspletom iz temelja promijeniti stereotipno viđenje savršenog odmora na Mediteranu.

Igor Hofbauer zagrebački je crtač poznat po dizajnu koncertnih plakata, programskih knjižica kluba Močvara i naslovnica za knjige. Izlagao je širom Europe, a svoje stripove izdao je u dvije zbirke - Prison Stories (2008.) i Mister Morgen (2016), a ovaj potonji preveden je na engleski i francuski jezik. Jonathan Bousfield je pisac koji se specijalizirao za kulturu, povijest i turizam. Napisao je brojne turističke vodiče, uključujući Rough Guide za Hrvatsku, Poljsku, baltičke republike i Bugarsku.

S autorima i Kornelom Šeperom iz URK/Močvare kao predstavnikom izdavača razgovarat će Miljenka Buljević.

POVRATAK NA VRH STRANICE