Predstavljanje: "Izgnani" Ivane Delač

Petak, 25.11.2016 u 19:00
Large_img_3020

Na ovoj književnoj večeri predstavit će se roman Izgnani, novo djelo ugledne autorice spekulativne fikcije Ivane Delač. Prvi je to roman za mlade u kojem je glavna ljubavna priča lezbijska i prvi direktno inspiriran LARP-om. LARP je skraćenica od Live Action Role Play, odnosno igranja određenih uloga uživo. Spoj je glume, sporta i umjetnosti, a funkcionira kao bilo koja druga igra s pozadinskom pričom i definiranim pravilima.

Izgnani je priča o bićima s viših razina postojanja koja su spletom nesretnih okolnosti završili na zemlji i zaposjeli ljudska tijela nekolicine stanovnika Zagreba. Glavna junakinja A'lana, zajedno sa svojim suradnicima, našla se u svijetu koji joj je potpuno stran. Opasnost vreba sa svih strana, a mogućnosti za povratak sve su manje. Njihovi neprijatelji također su na Zemlji te otpočinje bitka za opstanak na ulicama suvremenog Zagreba.

Roman Izgnani objavila je medijska kuća Hangar 7 kao deveti naslov u biblioteci Solaris, a uredio ga je Davorin Horak koji će se pridružiti Ivani Delač na ovom predstavljanju.

Ivana Delač diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i zaposlena je kao stručna suradnica u osnovnoj školi. Pohađa edukaciju iz bihevioralno-kognitivnih terapija i članica je Hrvatske psihološke komore. Autorica je nagrađivanog fantasy romana za djecu Pegazari (2009.), kao i četrdesetak znanstvenofantastičnih i fantastičnih priča, te dobitnica tri nagrade SFERA (za roman za djecu, kratku priču i multimedijalni larp projekt Astra), jedne nagrade Artefakt i jedne Prve istrakonske nagrade

Davorin Horak, urednik, autor i dizajner kreativni je direktor u medijskoj kući Hangar 7. Objavio je nekoliko znanstveno-fantastičnih priča, a uredio više od sto naslova. Urednik je časopisa za znanstvenu fantastiku Sirius B, zbornika Titan i Nebula te portala Inverzija.net.

Na ovom predstavljanju moći će se nabaviti roman Izgnani po promotivnoj cijeni od 50 kuna (meko izdanje, standardna cijena je 80 kuna).

Svi ste pozvani/e!

POVRATAK NA VRH STRANICE