Predstavljanje: 'Između koljena' Božice Dragaš

Petak, 08.04.2016 u 19:00
Large_bd-izmedju_koljena_cover

Na predstavljanju romana prvijenca Božice Dragaš osim nje sudjelovat će i urednik knjige Kruno Lokotar te Milana Vuković Runjić.

Roman Između koljena otvara pitanje oduvijek i zauvijek i posvuda osjetljive teme – incesta.Tinka je knjižničarka posvećena svojem, ne naročito uzbudljivom poslu, na kojem joj jedine brige zadaju formalna pravila knjižničarske struke. Iza te naizgled rutnske, pomalo i učmale egzistencije, kojoj su prethodili, polako doznajemo, razoreni obiteljski odnosi i poremećene društvene okolnosti, krije se cijeli pogon koji je Tinka razvila – poput vježbi disanja i kontrole panike – ne bi li lakše ovladala svojom složenom situacijom. Naime, njezina dugogodišnja incestuozna veza s bratićem Borisom tajna je koja se ne smije nikome povjeriti. A ta je veza upravo na kušnji: prekinut će se u ponoć kada isteknu tri mjeseca od njihova posljednjeg kontakta. Odbrojavanje je u tijeku, Tinka mijenja posao, piše studiju o incestu i, sva izranjavana životom u ilegali i stresu, upoznaje Filipa. No, ni s njim stvari nisu baš jednostavne…

O tome postoji li unutar labirinta propisa i zabrana mogućnost slobode izbora, u ovoj se knjizigovori glasom novim, preciznim, čvrstim, upućenim u ono o čemu pripovijeda i što problematizira. A incest, kao strast i kao ljubav koja ne bira, uvijek će biti velika tema, koliko god se rijetko o njemu govorilo.

Kome će koristiti, evo FB događanja.

Svi ste pozvani/e!

POVRATAK NA VRH STRANICE