Predstavljanje: ''Koraci grada. NOVI NOVI Zagreb''

Četvrtak, 12.03.2020 u 19:00
Large_1_autobusna_stanica

O publikaciji Koraci grada. NOVI NOVI Zagreb (Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja, 2018.) govorit će autori Marija Perkec, Patricia Počanić, Nives Sertić i Frane Rogić, te gosti iznenađenja. Razgovor će moderirati kulturna antropologinja i kustosica Sonja Leboš

Koraci grada. NOVI NOVI Zagreb druga je u nizu publikacija koje su proizašle iz interdisciplinarnih istraživanja kojima je polazna točka kulturno-politička analiza fragmenata povijesti i sadašnjosti socijalističkog Zagreba.

Zastupljene su sljedeće teme: posljedice nikad integriranog zoniranog grada na području industrijske zone Žitnjak u svom radu kontinuirano mapira umjetnik Frane Rogić; o klasno-rodnim determinantama stanovanja i rada u socijalističkom Zagrebu 20. stoljeća pisala je Marija Perkec; na umjetnost u javnom prostoru Novog Zagreba 1970-ih osvrnula se Patricia Počanić, a na medijsku arheologiju institucije MM-a Studentskog centra Nives Sertić. Tu je i esej Lane Pukanić o radu umjetničkog kolektiva Ljubavnice. Vezivno tkivo ovih raznovrsnih tema proizvodi urednica publikacije i kustosica projekta Koraci grada Sonja Leboš.

Publikacija će se moći dobiti uz predloženu donaciju od 100 kn (redovna cijena u knjižarama je 120 kn). Donacije će biti usmjerene na produkciju dugo pripremane monografije o Krešimirovom trgu, pa će svi donatori time osigurati i povoljniji primjerak te monografije.

Koraci grada su dugoročni projekt Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII), a odvijaju se u sklopu urbanološko-filmoloških istraživanja Grad :: Film.

Želite li unaprijed rezervirati svoj primjerak publikacije, javite se na e-mail adresu udrugaiii@gmail.com.


Fotografija: Frane Rogić 

POVRATAK NA VRH STRANICE