Predstavljanje: ''Līlā'' Ive Gjurkin

Petak, 21.02.2020 u 19:00
Large_canva_-_woman_walking_on_the_seashore

Roman Līlā  (Durieux, 2019.) prevoditeljice i indologinje Ive Gjurkin predstavit će mr.sc. Krešimir Krnic s Odsjeka za indologiju i dalekoistočne studije Filozofskog fakulteta u Zagrebu, urednica knjige Ivana Rogar i autorica.

Ovaj roman priča je o odrastanju dvojice prijatelja, ali bildungsroman o samo jednom od njih. Roman prati njihovo djetinjstvo i mladost, dodirujući važne točke sazrijevanja i progovara o pronalaženju unutarnjeg mira i zadovoljstva samim sobom putem indijske filozofije o igri.

Iva Gjurkin diplomirala je indologiju i hungarologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bavi se prevođenjem te pisanjem na hrvatskom i engleskom jeziku. Autorske tekstove objavila je u časopisima Scopus, Književna smotra i Fantom slobode. S engleskog na hrvatski prevodila je književno-teorijske članke i književne tekstove za časopis Libra libera te knjige Građanin između povijesti i književnosti Franca Mo-rettija (2015.), Misli na izložbi Brune Latoura (2017.) te Obrasci i interpretacija: pamfleti Stanford Literary Laba Franca Morettija i suradnika (2018.).

Foto: Bhavesh Jain

POVRATAK NA VRH STRANICE