Predstavljanje: "Lost in Zagreb"

Petak, 26.10.2018 u 19:00
Large_process6_mk

Alternativni vodič / umjetnička knjiga Lost in Zagreb razvijena je ove godine i u njoj su predstavljeni lokaliteti grada Zagreba kroz šest tematskih cjelina: Mjesta za druženje, Mjesta za doživljaj umjetnosti, Moda, Mjesta za djecu te Zelena područja i planina Medvednica. Trojezičan, na engleskom, arapskom i hrvatskom jeziku, vodič je kreiran s ciljem predstavljanja Zagreba širokoj publici i posjetiteljima grada te je stvoren za besplatnu distribuciju za sve radoznale duše koji traže zakutke grada skrivene od urbane vreve. 

Lost in Zagreb nastao je kao suradnički projekt danske umjetnice Maj Horn i organizacije Lab852, uz podršku multimedijalnog umjetnika Tina Dožića i grupe lokalnih umjetnika i ljudi različitih vještina. Proizvod je umjetničkih šetnji, diskusija i radionica. Različiti su glasovi i načini viđenja grada rezultirali tekstovima, crtežima i fotografijama koji se mogu pronaći u vodiču.

Na predstavljanju, koje će biti na engleskom jeziku, govorit će Maj Horn i Karmen Krasić Kožul iz Lab852. Svi zainteresirani moći će i uzeti svoj primjerak vodiča.

Suradnici na izradi vodiča bili su Talal Abedrabbo, Tin Dožić, Marija Kamber, Mia Maraković, Jason Mulhausen, Wesam Al Obaidy, Zoulkefel Said, Shaema Al Zubaidy i Kasper Binzer. Prijevod su odradili David Stanetti i Sanela Al Dilawi, a grafički dizajn potpisuje Niko Mihaljević.

Lost in Zagreb nastao je u sklopu projekta Magic Carpets, sufinanciranog iz fondova Creative Europe.
 

POVRATAK NA VRH STRANICE