Predstavljanje: "Modern and Contemporary Artists'Networks..."

Srijeda, 23.10.2019 u 18:30
Large_artnet_booksa_vizual

Institut za povijest umjetnosti poziva vas na predstavljanje e-knjige Modern and Contemporary Artists'Networks. An Inquiry into Digital History of Art and Architecture.
Knjigu će predstaviti urednice dr.sc. Ljiljana Kolešnik i dr.sc. Sanja Horvatinčić, dr.sc. Goran Zlodi s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Nikola Bojić, autor jednog od priloga u knjizi.

Knjiga Modern and Contemporary Artists'Networks. An Inquiry into Digital History of Art and Architecture rezultat je rada na četverogodišnjem istraživačkom projektu u polju digitalne povijesti umjetnosti pod naslovom ARTNET - Moderne i suvremene umjetničke mreže, umjetničke grupe i udruženja. Organizacijski i komunikacijski modeli suradničkih umjetničkih praksi 20. i 21. stoljeća provedenom u Institutu za povijest umjetnosti  od 2014. do 2018. godine, uz financijsku podršku Hrvatske zaklade za znanost. 

Predstavljanje knjige ujedno je najava predstojeće međunarodne konferencije Digital Art History – Methods, Practices, Epistemologies II koja se drugu godinu za redom održava u Zagrebu od 4. do 6. studenoga 2019. Organizatori konferencije su Institut za povijest umjetnosti, SRCE – Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu i DARIAH-HR. 

 

POVRATAK NA VRH STRANICE