Predstavljanje: 'Priđite bliže: o kazalištu i drugim radostima' Une Bauer

Petak, 12.02.2016 u 19:00
Large_20160204_093714

Na predstavljanju knjige Priđite bliže: o kazalištu i drugim radostima Une Bauer govorit će Marcell Mars, Ksenija Stevanović i Antonija Letinić, a razgovor će moderirati Mima Simić.

U svojoj prvoj knjizi Una Bauer piše o kazalištu, plesu i filmu. Tema jednog od eseja je inspektorica Sarah Lund (junakinja danske TV-serije Forbrydelsen), a tu je i niz putopisa (Turska, Gruzija, Azerbajdžan, Srbija...) i kraćih zapisa (o goblenima i kruhu, o vrtnim patuljcima, o vožnji biciklom i motorom). Kraj knjige donosi poglavlje iz doktorske dizertacije (Raimund Hoghe). Ono što Unu najviše zanima su različite strategije proizvodnje značenja. Tekst manje govori o životu, više o načinima predstavljanja života. Silna vedrina, radoznalost i diskretna ironija (nerijetko i na vlastiti račun) ono su što Una donosi sa sobom, bilo u tekstu, bilo uživo.

Una Bauer rođena je 1978. u Zagrebu. Diplomirala je komparativnu književnost i filozofiju, a doktorirala na Queen Mary University of London s tezom o ideji neutralnosti u suvremenom plesnom kazalištu. Predaje na Odsjeku dramaturgije pri Akademiji dramskih umjetnosti. Zanimaju je sljedeće nepovezane teme kojima se nasumično bavi: eksperimentalne plesne i kazališne prakse, filozofija društvenosti online i offline, povijest (ženskog) biciklizma, afekti, planinarstvo, putopisi kao izvedbeni žanr, kriminalistički romani te politička filozofija u kontekstu kazališta i izvedbe. Tekstove najčešće objavljuje na portalu kulturpunkt.hr ili u časopisu Gordogan jer podržava temeljito razumijevanje kulture i umjetnosti koje zastupaju. Često visi u svojoj omiljenoj pečenjari Burgeraj.

Dođite, pridružite se razgovoru i znajte da ćete, ako želite, osim Unine knjige moći nabaviti starija izdanja časopisa Gordogan i knjige iz Biblioteke Gordogan.

Svi ste pozvani/e!

POVRATAK NA VRH STRANICE