Predstavljanje: "Ptice Hrvatske i Europe"

Petak, 01.02.2019 u 19:00
Large_iurlgpsu

Povod ovom neobičnom događanju u Booksi izdavanje je knjige Ptice Hrvatske i Europe (Biom, 2018). Knjiga čije bi predstavljanje razumnije bilo očekivati na kakvom prirodoslovnom fakultetu našla je svoj put do Bookse, kao što su ptice našle svoj put do djela mnogih pisaca.

Dođite i saznajte odgovore na pitanja poput: kako ljubitelji književnosti mogu saznati više o pticama i prirodi, kako zapisati kompleksna glasanja ptica i koje onomatopeje koristiti, kako naći odgovarajuće izraze za pojmove koji postoje u engleskom jeziku, ali ne i u hrvatskom, je li ispravna gramatika manje bitna od informacije koja se želi prenijeti te kako izgleda čitav niz jezičnih problema s kojima se nosila ekipa koja stoji iza hrvatskog izdanja najpopularnije svjetske knjige o pticama tiskane u više od milijun primjeraka i prevedene na 22 jezika.

O knjizi i pticama razgovarat će književnik i komparatist Branislav Oblučar, suradnik Bookse i fonetičar Davor Stanković te urednici knjige, Miloš Martinović i Vedran Lucić.

foto: Stipe Renje

 

POVRATAK NA VRH STRANICE