Predstavljanje publikacije Atelijera Žitnjak

Utorak, 02.06.2020 u 18:00
Large_94615463_3197676553577508_8907476268816007168_o

Poslije dvomjesečne stanke uzrokovane pandemijom virusa COVID-19, umjetnička organizacija Atelijeri Žitnjak predstavit će svoj almanah, poznat i kao Centar periferije, za 2019. godinu. Booksi će to također biti prvo javno događanje nakon pauze i prilika za ponovno druženje uživo starih i novih posjetitelja oba prostora, jednog u Martićevoj, i drugog na Žitnjaku, ne-tako-dalekoj periferiji.

U predstavljanju će sudjelovati Alem Korkut, akademski kipar, profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i voditelj umjetničke organizacije Atelijeri Žitnjak; Davorka Perić, kustosica, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka, i Josipa Lulić, povjesničarka umjetnosti i voditeljica Centra za kazalište potlačenih POKAZ u Zagrebu. 

Predstavljanje će moderirati Bojan Krištofić, dizajner i pisac, likovni kritičar i voditelj Galerije Atelijera Žitnjak. Uređivanje i grafičko oblikovanje izdanja potpisuje Boris Greiner.

Almanah zajednički dokumentira sve sadržaje Galerije Atelijera Žitnjak ostvarene prethodne godine, ali i specifičnu svakodnevnicu umjetnika-korisnika atelijera, ''stanara'' Centra periferije, te njihovih stalnih, povremenih i novopridošlih posjetitelja i prijatelja, koji čine ''prošireni postav'' ove umjetničko-životne zajednice na rubu grada.

Novi almanah će se ovom prilikom moći nabaviti uz donaciju, kao i prva dva izdanja biblioteke Atelijera Žitnjak: Centar periferije - almanah 2018. i Dossier Žitnjak.

Događanje će se održati sukladno pravilima ponašanja s obzirom na pandemiju virusa COVID-19.


Fotografija je preuzeta s Facebooka.

 


 

 

 

POVRATAK NA VRH STRANICE