Predstavljanje: "Sutra ćemo" Bojana Marjanovića

Utorak, 05.06.2018 u 19:00
Large_za_booksu

Krajem prošle godine izašao je prvi roman Bojana Marjanovića pod naslovom Sutra ćemo u izdanju Književne radionice Rašić iz Beograda.

Marjanović je od ranije poznat po pesničkim zbirkama Politika, pornografija, poezija i Između dva rata, kao i po svom novinarskom radu u magazinu Liceulice i različitim portalima širom Jugoslavije, a na prvi utorak juna razgovaraće se o mnogim temama koje njegova nova knjiga pokreće -  odnosu ličnog i društvenog, ljubavnim vezama i njihovim raznim oblicima i mogućnostima, odrastanjima u malim mestima i življenjem u velikim. U razgovoru učestvuju Nora Verde, Boris Postnikov i autor.

"Bojan Marjanović je u svome romanu Sutra ćemo uspio postići to da se veličina priče očituje upravo u odsustvu epohalnosti. Ne samo što je na taj način demonstrirano vanredno spisateljsko umijeće, nego se i sama literarna namjera doimlje subverzivnom u odnosu na doba kada svjedočimo preporodu 'velikih naracija' i pripadajućih kategoričnosti..."
(Viktor Ivančić)

"Suvereno ispričan iz tri pripovjedne perspektive i kroz tri dosljedna narativna registra, obilno natopljen alkoholom, s noćnom vizurom grada u pozadini i narodnom muzikom umjesto soundtracka, Sutra ćemo je nešto poput priče o ljubavi u doba permanentne nesigurnosti: vedra melodrama za djecu prekarijata."
(Boris Postnikov)

"Sutra ćemo romaneskna je melodrama lišena patetike, sjajno napisana, oštra i opora, svježa i dinamična, prepuna različitih emocija i lucidnih, majstorski artikuliranih misli i ozbiljnih opservacija društva, sistema i vremena u kojem živimo."
(Božidar Alajbegović)

POVRATAK NA VRH STRANICE