Predstavljanje: "Uhvati zeca" Lane Bastašić

Srijeda, 19.09.2018 u 19:00
Large_lanab

Kontrast izdavaštvo i Booksa pozivaju vas na promociju romana Uhvati zeca bosansko-hercegovačke spisateljice Lane Bastašić.

Bastašić je hvaljena i nagrađivana kratkopričašica, a Uhvati zeca njen je debitantski roman. Ova knjiga svojevrsna je road-trip avantura dvije dobre prijateljice između kojih stoje godine udaljenosti i pregršt kompleksnih pitanja iz djetinjstva provedenog u godinama burnih balkanskih previranja. Njihovo putovanje ispresijecano flešbekovima predstavlja priču o boli, izgubljenosti, otuđenosti i gubicima koji vremenom postaju dio našeg identiteta.

Autoricu će zagrebačkoj publici predstaviti Lanina kolegica novinarka i književnica Nora Verde i Natalija Stepanović, članica uredništva časopisa za književnu i kulturalnu teoriju K koji djeluje na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Događanje je besplatno, a knjigu će biti moguće nabaviti po promotivnoj cijeni.

Lana Bastašić (Zagreb, 1986.) je objavila dvije zbirke priča, jednu zbirku poezije i knjigu priča za djecu. Dobila je nekoliko nagrada za kratku priču (između ostalih, Zija Dizdarević, Ulaznica i Karver: Odakle zovem), dvije nagrade za poeziju (Targa UNESCO u Trstu i Dani poezije u Zaječaru), i nagrade za neobjavljenu dramu (Kamerni teatar 55 u Sarajevu). Priče su joj objavljene u Poljima, Putevima, Sarajevskim sveskama, Povelji, i drugim regionalnim časopisima. Živi u Barceloni gdje uređuje književni časopis Carn de cap i vodi školu književnosti Bloom.

POVRATAK NA VRH STRANICE