Predstavljanje: VERSOPOLIS, pjesnička platforma

Nedjelja, 15.11.2015 u 19:00
Large_versopolis_dorta_i_logo

O Versopolisu, projektu koji na očigled mijenja mapu europskih tokova mladog pjesništva, govorit će Anja Kovač iz Ljubljanske Beletrine, inicijatora i nositelja projekta, i Marko Pogačar, koordinator hrvatskog partnera, pjesničkog festivala Goranovo proljeće.

U razgovoru će im se pridružiti i svoja iskustva s Versopolisom podijeliti mlade hrvatske pjesnikinje i pjesnici uključeni u projekt: Ana Brnardić, Ivan Šamija, Goran Čolakhodžić i Asja Bakić, koji će također čitati iz svojih novih ili još neobjavljenih knjiga. 

Versopolis je europska platforma za promicanje pjesništva, poduprta od strane programa Europske komisije, Kreativna Europa, čiji je osnovni cilj stvoriti nove prilike za promociju perspektivnih europskih pjesnika.

Izvrsni mladi pjesnici često ostaju nepoznati van svog matičnog govornog područja. Versopolis nastoji to promijeniti stvaranjem jedinstvene platforme diljem Europe koja će pružiti priliku novim perspektivnim europskim pjesnicima za postizanje međunarodne prepoznatljivosti. U svojoj prvoj godini, koja se upravo privodi kraju, projekt Versopolis, vođen motom ‘gdje poezija živi’, u suradnji s 11 festivala koji djeluju u okviru europskog književnog prostora, promiče 55 autora i njihovu poeziju. U Versopolis platformu, u njezinoj prvoj godini, uključeni su sljedeći festivali književnosti/poezije, a taj će broj, kao i broj uključenih pjesnika, iz godine u godinu rasti.

ARS POETICA, Slovačka;
GENOA INTERNATIONAL POETRY FESTIVAL, Italija;
ŮMEÅS INTERNATIONELLA LITTERATURFESTIVAL, Švedska;
INSTYTUT KULTURY MIEJSKIEJ, Poljska;
LEDBURY POETRY FESTIVAL, Ujedinjeno Kraljevstvo;
STRUSKI VECERI NA POEZIJATA, Makedonija;
POETINIS DRUSKININKŲ RUDUO (DRUSKININKAI JESEN POEZIJE), Litva FELIX POETRY FESTIVAL, Belgija;
GORANOVO PROLJEĆE, Hrvatska;
LITERATURE & WINE FESTIVAL, Austrija;
DNEVI POEZIJE IN VINA, Slovenija.

POVRATAK NA VRH STRANICE