Predstavljanje zbirke "Tragovi u snijegu: sjeme za budućnost"

Petak, 29.03.2019 u 20:00
Large_the_footpath_to_my_previous_home_on_the_wickenburgh_estate_near_utrecht_holland._on_many_winter_days__the_only_footsteps_in_the_snow_were_mine._plus_the_ones_from_animals.__9443486862_

Predstavljanje digitalne zbirke poezije, koja je nastala na trodnevnom pjesničko-ekološkom rezidencijskom programu Tragovi u snijegu: sjeme za budućnost zajednički su organizirali Art Lab i ZMAG.

Rezidencija i zbirka poezije dio su šireg umjetničkog programa ZMAG-a Sjeme za budućnost, osmišljenom u sklopu projekta Društvena banka sjemena. Ideja rezidencije, koja se održala od 25. do 27. siječnja na ZMAG-ovom Recikliranom imanju u Vukomeriću, bila je upoznati odabrane pjesnike s temom i konceptom Društvene banke sjemena, kao i potrebom za očuvanjem starih i tradicijskih sorti bilja, kako bi oni potom, kroz kreativno stvaralaštvo i vlastiti stihovni medij, progovorili o ekologiji i sjemenu kao temama od javnog interesa.

U digitalnoj zbirci poezije objedinjeni su radovi sudionika rezidencijskog programa: Marte Džaje, Vedrane Pavlak, Marijane Mrvoš, Ivana Čeperkovića, Patrika Sečena, Maje Klarić i Gorana Krapića.

Uz predstavljanje zbirke poezije, autori i autorice čitat će svoje radove, a prisutne će pozdraviti i organizatori rezidencije, predstavnici ZMAG-a i ArtLaba.

foto: wiki commons

POVRATAK NA VRH STRANICE