Predstavljanje: Zvona i nari na putu, postaja Zagreb

Utorak, 27.06.2017 u 20:00
Large_p1060898

ZVONA I NARI jedna su od najvećih regionalnih književnih rezidencija – projekt koji je u malo istarsko selo Ližnjan u pet godina doveo preko 120 pjesnika i pisaca iz cijelog svijeta.

Književno svratište ZVONA i NARI vodi književni par: Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen. Ovom prilikom Natalija i Ognjen govorit će i o svom novom romanu – Blagoslovljena – iz kojega će i čitati ulomke.

Ujedno, riječ će biti i o novopokrenutom višejezičnom međunarodnom internetskom književnom časopisu ZiN Daily te književnom natječaju za poeziju, prozu i književnu kritiku otvorenom pod okriljem časopisa.

Natalija Grgorinić (r. 1974., Pula) i Ognjen Rađen (r.1975., Slavonski Brod) autorski su književni dvojac koji već dvadeset godina stvara zajedno.

Prvi roman Raj objavili su na natječaju za anonimni rukopis Laurus nobilis u Poreču 2001. Nakon drugog romana Gdje se noga spaja s drugom nogom (Naklada Rast, 2003. ) i desetljeća pisanja i rada u redakcijama kulture raznih hrvatskih medija, odlaze u SAD gdje magistriraju na Otis College-u u Los Angelesu 2005. i doktoriraju književnu teoriju 2012. na sveučilištu Case Western Reserve u Clevelandu na temi onoga što žive i kako djeluju, naime, autorskog suradništva.

U SAD-u su objavili dva romana koja su pisana na engleskom jeziku: Mr. & Mrs. Hide (Urbana: Spineless Books, 2009.) i 69/70 ( Las Vegas: Brown Paper Publishing/Kuboa, 2010.).

Nakon povratka u domovinu, zajedno sa svojim sinom Ljubomirom Grgorinićem Rađenom u Ližnjanu na jugu Istre pokreću književnu rezidenciju za pisce, prevoditelje i sve one koji se bave knjigama te knjižnicu pod nazivom: ZVONA i NARI.

S Natalijom i Ognjenom razgovarat će Damir Radić. Dođite, svi ste pozvani/e!

foto: hrt.hr

 

POVRATAK NA VRH STRANICE