Priče s 1. Raspričavanja (drugi dio)

Petak, 30.11.2018 u 17:00
Large_fotke11_ib

Slučajni susret
Seke su u trku jurile ulicom kao da ih netko goni. Grašci znoja blistali su im na licima, a pogledi su im bili izbezumljeni.
- Popust, popust, popust! Moramo uhvatiti popust!
Stvari su bile ozbiljne – večerašnja premijera. Mala crna haljina zahtijevala je tanke svilene čarape. Mlađa seka koja je unatoč štaki uletjela u dućan i odmah je s vrata ugledala predmet žudnje svojim snajperastim pogledom. Premda je invalid sa štakom smatrala je da su te čarape za nju. Starija seka je poludjela jer joj je bilo dosta žrtvovanja.
- I meni treba baš taj par! Pomislila je dok je rukom posezala prema čarapama.
- Uvijek hvala na tu štaku, balavica jedna!
Dok su seke razvlačile čarape, ušla je frendica iz škole. Ona ih je zavlačila razgovorom pa su seke lagano šizile. U tom trenutku sasvim nepoznata žena bez imalo nježnosti uzima te zadnje čarape i odlazi s njima na blagajnu zadovoljno se smiješeći.
- Ah, što volim popuste!
(grupu Sexy ladies činile su Sonja, Silvija, Sanja, Mirjana i Željka)

U tramvaju
Svijet mi se okrenuo naglavačke otkada sam prekinula sa Milanom. Toliko mi nedostaju njegove sitne nježnosti da mi se čini kao da ću poludjeti.
Evo me u tramvaju na putu na posao. Imam na sebi čarape-hulahopke, zadnji Milanov poklon. Uvijek mi je kupovao čarape, i to uvijek hulahopke. Čudna strast - fetiš valjda.
„Jaoj, što je sad ovo". Spazila sam ogromnu rupu na čarapama. Stisnula sam se uz štangu tramvaja da nitko ne primijeti i na prvoj stanici – van iz tramvaja, i trk u prvi dućan.
Ljutito sam pokazala prodavačici rupu na čarapama rekavši da se radi o skoro potpuno novom artiklu. „Pa što biste vi htjeli" - odgovorila je prodavačica – „te su se čarape prodavale uz popust od 70%".
(grupu Two Too Many čini su Ado, Kruno, Mirjana, Marica i Vesna)

Ženska priča
Čarape su element bez kojeg ne može ni jedna žena. Otkrivaju to muški pogledi koji često nehotice klize prema ženskim nogama. Postoje čarape svilene i nježne, čipkaste i mrežaste, one s podvezicama ispod vjenčanice ili ličke vunene skrivene od svih pogleda.
No, ne stane svaka čarapa u svaku cipelu, pa naš hod ovisi o njima baš kao i o našem raspoloženju i vremenu. Ponekad je nezgrapan i nesiguran, ponekad zanosan, lepršav. Zna biti i lelujav, kao da ne hodamo nego klizimo prostorom, praćen ponosom i uznositošću, razumljivim jedino onome koji ga nose.
Čarape su potrošne, a svaka traži svoju cipelu, visoku, nisku, ravnu ili šiljastu, ponekad skupu ili samo u trendu. Ali što kad čarapa završi u pogrešnoj cipeli kao u bajkovitoj, staklenoj cipelici koju u svom životu nismo srele, a princa - kako tko..
Griješe oni koji strast prema kupovini cipela nazivaju megalomanijom, jer mi svoje samo pažljivo biramo i biramo ih za svaku prigodu.
Sve to, čarape i cipele možemo naći na popustima, ali nježnost ne!
(grupu Ženska priča činile su Vera, Vlasta, Sanja, Vesna i Ranka)

Voditeljica Raspričavanja je Ivana Bodrožić.

 

POVRATAK NA VRH STRANICE