Promocija - ambulanta: dr. med dr. med Ostojić predstavlja "Upomoć, pročitali smo knjigu!"

Utorak, 05.02.2019 u 19:00
Large_business-doctor-with-a-laptop-and-equipment-205-small

Dr. med. dr. med. Ostojić nakratko se iz Londona vraća u Booksu kako bi predstavio svoju novu knjigu Upomoć, pročitali smo knjigu! Klinički pojmovnik kritičkog čitanja (ur. Vanja Bjelić Pavlović i Miljenka Buljević, Kulturtreger i Kurziv, 2018.).

Doktor Ostojić poznati je literoterapeut, humanist i humanitarac koji desetljećima diljem svijeta liječi nesretne ljude od psihofizičkih bolova nastalih uslijed čitanja književnih djela. Doktor je u sklopu svoje misije od 2008. do 2014. za portal Booksa.hr pisao tekstove o fatalnim posljedicama književnosti i važnosti prevencije čitanja. Na temelju tog rada nastala je ova knjiga koja, kako navodi predgovor, iznosi „istinite i tople ljudske priče o raznolikosti kritičkog čitanja, čitalačkoj patničkoj sudbini i sretnom medicinskom razrješenju svakog problema.”

U Booksi će doktor predstaviti knjigu, svoju profesiju, najopasnije autore u povijesti književnosti te direktnu poveznicu između nepismenosti, zdravog duha i zdravog tijela. Uz to, održat će i živu demonstraciju sistematskog književnog pregleda na primjeru pacijentice Lize Gorički. Naposljetku, publika će imati priliku iznijeti svoje čitalačke tegobe, a dr. med. dr. med. Ostojić dat će svoje stručno mišljenje. Program će voditi i aparaturu dodavati urednica knjige i Booksina primarijuskinja Miljenka Buljević.

Publika će također moći kupiti knjigu po cijeni od 50 kuna i na licu mjesta dobiti autogram-recept doktora Ostojića.

Dodajmo da sadržaja knjige ne bi bilo bez liječnikovih nesretnih pacijentica i pacijenata, no ključnu ulogu u njenoj objavi imale su podrška Zaklade Kultura nova (u sklopu projekta Svijet oko nas – Kritički pogledi u regiji) i podrška Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba (u sklopu programa Kritika – jučer, danas, sutra).

POVRATAK NA VRH STRANICE