Putopis i predstavljanje knjige: 'Slane banane'

Petak, 12.06.2015 u 19:00
Large_riana_petanjek_010

foto: Riana Petanjek

Knjiga Slane banane donosi presjek putovanja Riane Petanjek u zadnje dvije godine. Knjiga ima obilježja vodiča, ali nije pisana na taj način, već donosi razgovore s ljudima u zemljama kroz koje je putovala, tipičnih toplih ljudskih priča, ili avantura u koje je upadala. Slane banane obuhvaćaju SAD, Kubu, Kambodžu, Tajland, Maleziju, Dubai, Indiju i Route 66 kao poseban dio putovanja SAD-om.

Evo nekoliko pitanja na koje će vam Riana ponuditi svoje odgovore, kako u knjizi, tako i na ovom putopisnom predavanju:

Koje izazove donosi Route 66 za curu koja je prelazi sama na motoru? 
Kako je plavokosoj bjelkinji živjeti u Indiji, koji hramovi i mjesta se ne propuštaju (a nećete ih pronaći u tipičnim turističkim vodičima), kakve običaje štuju u domovima kad vas puste u njih?
Što možete očekivati ako sami otkrivate Kambodžu mjesec dana?
Koji su otoci najzanimljiviji u Tajlandu, zašto je na jednom od njih Rianu ugrizao majmun i zašto je Bangkok toliko poseban? 
Što nudi Kuba od najzapadnije do najistočnije točke i kakva je danas zapravo?
Zašto ljudi rade veliku grešku kad posjet SAD-u svedu samo na velike gradove? 

Riana je diplomirala novinarstvo, bavi se dizajnom, a putopise piše već nekoliko godina. Svaka zemlja u kojoj sam dosad bila, u nekima čak i živjela i radila, imala je svojih dobrih i loših strana, kaže Riana. Dodaje kako postoje zemlje u koje bi se uvijek iznova vraćala, no postoje i one koje joj je bilo dovoljno posjetiti samo jednom. Krajem siječnja Riana se tako vratila u SAD, točnije u San Fancisco gdje je ponovo upisala fakultet, ovoga puta film i produkciju.

Za donaciju od 100 kuna prisutni će moći dobiti knjigu Slane banane a u nju, tko želi, i Rianin potpis.

Svi ste pozvani!

POVRATAK NA VRH STRANICE