Putopis: Madagaskar

Petak, 17.04.2015 u 19:00
Large_transport_33_bildgr__e__ndern

Taj veliki crveni otok (potiho zvan Osmi kontinent) kao da je postao svojevrsna Noina arka na kojoj se flora i fauna nesmetano razvila u naizgled bezbroj endemskih vrsta te još i danas nisu sve registrirane.

Ako želite uz Davorkine fotografije virtualno čilati u društvu kameleona, smazati na košare rambutana, ananasa, manga, papaje i ličija, pohrvati se sa uvijek gladnim lemurima, vozikati se kroz zelena rižina polja i nepregledna prostranstva crvene zemlje iz koje izviru gromade granita i drugog kamenja koje ponekad izgleda kao da je palo s neba, hodati prašumom u japankama i vidjeti nebrojene ptice za koje niste ni znali da postoje dok će vam vaša naratorica za svaku znati reći sve od A do Ž, onda dođite na ovo putopisno predavanje! Evo i FB eventa da vam olakša dolazak.

Davorka Kitonić, odrasla je u Zagrebu, studirala arhitekturu u Hamburgu, živjela posvuda. Proputovala je sve kontinente i subkontinente pa tako i Afriku uzduž od Sredozemlja do Cape Towna, a onda poprijeko od Atlantika do Indijskog oceana. Najdraža iskustva sa putovanja su joj 40-dnevno logorovanje u divljini Delte Okavango uz riku lavova te posjete slonova i nilskih konja logoru, susreti sa svakojakim životinjama tijekom safarija (pješice) i prijateljstvo s jednim nilskim konjem, suživot sa jednom porodicom u divljini Papue Nove Gvineje te prisustvovanje inicijaciji dječaka u pokrajini Simbai (mjestu daleko od svake 'civilizacije' u našem smislu gdje je upoznala prekrasne ljude iz jedne 40 tisuća stare kulture od koje možemo puno naučiti) te bezbroj nezaboravnih doživljaja u društvu lemura, kameleona i interesantnih ljudi tijekom istraživanja Madagaskara.

POVRATAK NA VRH STRANICE